image
Ádám Attila polgármester épp Szörcse és Tamásfalva vízellátásának terveit elemzi
 
Bár az RMDSZ nem került kormányra, Ádám Attila, Zabola községnek a szövetség színeiben megválasztott polgármestere mégis bizakodó. Az elöljárót kértük, mérlegelje az elmúlt évet, és beszéljen az idei tervekről.

– Polgármesterként milyennek látja az elmúlt évet?

 

– Úgy vélem, sikeres évet zártunk, aminek eredményességét főként a kitartó munkának és az ebből adódó folytonosságnak köszönhetjük. Erre szükség is volt, hiszen bizonyos időnek kellett eltelnie, amíg beértek ezen megvalósítások. Gondolok itt a turisztikai információs iroda elkészültére, az iskola korszerűsítésére, a csatornarendszer befejezésére, az aszfaltozásra vagy az ülepítő állomás kiépítésére. Ezek mind olyan eredmények, amelyek időt igényeltek, és létrejöttükben a zabolai községvezetés önrészt vállalt.

– Idén is szeretnék tartani az ütemet?

– Azon vagyunk, hogy a folytonosságot fenntartsuk, és további kivitelezéseket valósítsunk meg. Szerencsénkre gazdasági szempontból jó évet zártunk, azaz nincs adóssága a községnek, sőt annyi anyagi erőforrásunk maradt, hogy a későbbiekben lebonyolítandó pályázatok finanszírozásához is megvan az önrészünk. Ez mindenképp előnyünkre szolgál, mert azt szeretnénk, ha 2013 az előrelépé­sek éve lenne a község életében.

– Az RMDSZ nem jutott kormányra. Mint a község RMDSZ-es vezetője, mennyire ítéli ezt hátrányosnak? 

– Habár nagypolitikai szinten a helyzetünk nem a legmegfelelőbb, én mégsem csüggedek, mivel a kitűzött tervek megvalósításához máshonnan is juthatunk pénzhez. Gondolok itt a LEADER-programra, amelyben újabb pályázati kiírások születtek idénre, továbbá a megyei tanács segítségére vagy akár uniós pénzekre is pályázhatunk. Úgy vélem, az RMDSZ kiesése a kormányból valóban elszomorító, ugyanakkor egyfajta hajtóerőt is jelent, azaz most többet kell dolgoznunk azért, hogy elérjük kitűzött céljainkat.

– Rövid távon milyen célokat tűztek ki?

– Mint említettem, a LEADERprogram tagjaként az Angustia Helyi Akciócsoport pályázatával úgy néz ki, rendezhetjük Zabola központját, és más megvalósításokat is tervbe vettünk. Legutóbb a Tamás Sándor megyetanácselnökkel és Henning László alelnökkel folytatott beszélgetésünk során merült fel a Míves Ház létesítésének ötlete. Ennek a turisztikai információs iroda épülete adna otthont, és azt gondolom, minden érdeklődőnek kiváló szabadidős tevékenységet nyújtana.

– Érkezésünkkor épp egy dokumentumhalmazt böngészett. Beavatna minket is, milyen tervek azok?

– Szörcse és Tamásfalva vízellátásának elkészített tervrajzai, elképzeléseink szerint a két településre a közeljövőben bevezetnénk az ivóvizet a kovásznai fővezetékről. Az elkészített tervek még csak az első lépések, ám mint említettem, a megvalósítások mindig a folytonosság eredményeként jönnek létre.

Szerzõ: Hírmondó   |  A cikk megjelenésének dátuma: 22/01/2013