GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

SZÉKELY CSALÁDOK NAPJA2013 

Koncerttel, játékokkal, szabadtéri fénykép és grafikai kiállítással, családi ebéddel, és óriáskenyérrel ünnepelték június elsején, szombaton a Székely Családok Napját Kovászna megyében. 

SZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_1.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_2.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_3.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_4.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_5.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_6.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_7.jpgSZEKELY-CSALADOK-NAPJA-ZABOLA-2013_8.jpg
„Háromszéken ötödik alkalommal szervezzük meg a Székely Családok Napját. El kell azt is mondanom, hogy Hargita megyében a tegnap került sor hasonló rendezvényre, amellyel nem csak a családok fontosságára, hanem Székelyföld erkölcsi hagyományaira is hangsúlyt helyezünk. Az árkosi Szentkereszty, illetve a vargyasi Dániel kastély után, most Zabolán a Mikes kastély látja vendégül ezt az eseményt. Ezt a családi napot a szívemen viselem, hiszen jelentősen eltér az önkormányzat munkájától: ezúttal nem utat, nem vízvezetéket, nem épületet adunk át. Most azt ünnepeljük, ami az infrastruktúránál is fontosabb: ez pedig nem más, mint a család” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

FOTO Vargyasi Levente

A házigazdák részéről Mikes Katalin grófnő köszöntötte a jelenlévőket, különös hangsúlyt fektetve a gyerekekre. Mivel június elseje egyben gyermeknap is, a kicsikből sem volt hiány, szórakoztatásukra a zabolai Gyöngyharmat táncegyüttes székely ruhában ropta a gyermektáncokat.

Az eseményen nem csak köszöntőt mondott Ádám Attila, Zabola község polgármestere, hanem aprókat és nagyokat egyaránt megkínált a malomkő méretű Székely Családok Kenyeréből kent szendvicsekből, amelyhez a zsírt is maga hozta otthonról.

Dél körül már pattogó tűz fölött, két bográcsban rotyogott a háromszéki konyha egyik kedvenc eledele a pityókatokány. Közben a gyerekek kedvükre tombolhattak a Vörös Kereszt által szervezett játékokon. Itt nem csak babát, kisautót, labdát és sok más nyereményt lehetett begyűjteni, ugyanis a szemfülesek kipróbálhatták magukat édességkészítésben is. Közben a felnőttek is találtak maguknak néznivalót a Zöld Boltív Galéria fantázianevű kiállítótérben, azaz az utat szegélyező fasoron, ahol fénykép és grafikai kiállítás csalogatta a rendezvényre ellátogató több mint 400 gyermeket és felnőttet.

A programok közt előkelő helyet foglalt el a Varró Dani megzenésített verseiből készült Dalóka névre keresztelt koncert, az Evilági zenekar előadásában. A rendezvényt Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, a Europe Direct iroda és Zabola önkormányzata szervezte.


Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

www.erdely.ma