GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

image
Ádám Attila polgármester épp Szörcse és Tamásfalva vízellátásának terveit elemzi
 
Bár az RMDSZ nem került kormányra, Ádám Attila, Zabola községnek a szövetség színeiben megválasztott polgármestere mégis bizakodó. Az elöljárót kértük, mérlegelje az elmúlt évet, és beszéljen az idei tervekről.

– Polgármesterként milyennek látja az elmúlt évet?

 

– Úgy vélem, sikeres évet zártunk, aminek eredményességét főként a kitartó munkának és az ebből adódó folytonosságnak köszönhetjük. Erre szükség is volt, hiszen bizonyos időnek kellett eltelnie, amíg beértek ezen megvalósítások. Gondolok itt a turisztikai információs iroda elkészültére, az iskola korszerűsítésére, a csatornarendszer befejezésére, az aszfaltozásra vagy az ülepítő állomás kiépítésére. Ezek mind olyan eredmények, amelyek időt igényeltek, és létrejöttükben a zabolai községvezetés önrészt vállalt.

– Idén is szeretnék tartani az ütemet?

– Azon vagyunk, hogy a folytonosságot fenntartsuk, és további kivitelezéseket valósítsunk meg. Szerencsénkre gazdasági szempontból jó évet zártunk, azaz nincs adóssága a községnek, sőt annyi anyagi erőforrásunk maradt, hogy a későbbiekben lebonyolítandó pályázatok finanszírozásához is megvan az önrészünk. Ez mindenképp előnyünkre szolgál, mert azt szeretnénk, ha 2013 az előrelépé­sek éve lenne a község életében.

– Az RMDSZ nem jutott kormányra. Mint a község RMDSZ-es vezetője, mennyire ítéli ezt hátrányosnak? 

– Habár nagypolitikai szinten a helyzetünk nem a legmegfelelőbb, én mégsem csüggedek, mivel a kitűzött tervek megvalósításához máshonnan is juthatunk pénzhez. Gondolok itt a LEADER-programra, amelyben újabb pályázati kiírások születtek idénre, továbbá a megyei tanács segítségére vagy akár uniós pénzekre is pályázhatunk. Úgy vélem, az RMDSZ kiesése a kormányból valóban elszomorító, ugyanakkor egyfajta hajtóerőt is jelent, azaz most többet kell dolgoznunk azért, hogy elérjük kitűzött céljainkat.

– Rövid távon milyen célokat tűztek ki?

– Mint említettem, a LEADERprogram tagjaként az Angustia Helyi Akciócsoport pályázatával úgy néz ki, rendezhetjük Zabola központját, és más megvalósításokat is tervbe vettünk. Legutóbb a Tamás Sándor megyetanácselnökkel és Henning László alelnökkel folytatott beszélgetésünk során merült fel a Míves Ház létesítésének ötlete. Ennek a turisztikai információs iroda épülete adna otthont, és azt gondolom, minden érdeklődőnek kiváló szabadidős tevékenységet nyújtana.

– Érkezésünkkor épp egy dokumentumhalmazt böngészett. Beavatna minket is, milyen tervek azok?

– Szörcse és Tamásfalva vízellátásának elkészített tervrajzai, elképzeléseink szerint a két településre a közeljövőben bevezetnénk az ivóvizet a kovásznai fővezetékről. Az elkészített tervek még csak az első lépések, ám mint említettem, a megvalósítások mindig a folytonosság eredményeként jönnek létre.

Szerzõ: Hírmondó   |  A cikk megjelenésének dátuma: 22/01/2013