GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

Turisztikai Információs Iroda, Zabola, tourinfozabala@gmail.com)

és a hozzá tartozó weboldal (zernye.ro)

A Zabolán működő Turisztikai Információs Iroda hivatása a négy községet és az ezekhez tartozó nyolc települést magába foglaló Zernye Régió természeti és kulturális értékeinek népszerűsítése. Célunk információt, érdekességet szolgáltatni a térség turisztikai nevezetességeiről, látnivalóiról, turisztikai kínálatáról, minél szélesebb körben.
Tájékoztatást nyújtunk a környék szálláshelyeiről, vendéglatóhelyeiről, közlekedéséről, programjairól, látnivalóiról, eseményeiről és szolgáltatásairól.
Az irodába betérő látogatók térképet, információs füzeteket, különböző szórólapokat igényelhetnek.
Turisztikai Információs Iroda 
Cím:
527190 - Zabola

 

Csipkés  Panzió

A vendégfogadó a Háromszéki-havasok vonulatának lábánál,a Zabola községhez tartozó “ Csipkés “ erdőrész peremén, a Gyepi- patak völgyében fekszik,alig néhány kilóméterre Kovásznától,az ezer bórvíz forrás városától.A 2008 őszére elkészült,három csillagos panziónk, tíz kétágyas,saját fürdővel és tömör fából készült rusztikus bútorral berendezett szobában várja vendégeit.

 

Szobák száma: 10 db. kétágyas

Férőhely: 10x2 személy + 4 pótágy

Tv a szobában

Minden szoba saját fürdővel rendelkezik

Központifűtés

A rusztikus hangulatú étterem és a konyhánkban elkészített jellegzetes székelyföldi ízek,feledhetetlenné teszik vendégeink számára az itt eltöltött napokat.

 

Konyhánk és ebédlönk alkalmas kisebb (20-25 személyes) családi vagy munkahelyi rendezvények,értekezletek lebonyolítására.

 

 

Szolgáltatások: felszerelt konyha, közel 1 ha-ros parkosított udvar, parkolás az udvarban, kis focipálya, tollaslabdapálya, játszótér, kertibútor, tűzrakóhely, ásványvíz, mofetta a közelben. Kérésre különböző programokat szervezünk, mint: erdei gyalogtúrák,gombászás, biciklitúrák, szekerezés, lovasszánozás, lovaglás, esztenalátogatás, bográcsozás, tábortűzezés, horgászat, egynapos kirándulások szervezése Háromszék történelmi, kultúrális, természeti nevezetességeihez.

Zabola (Zabala) Csipkes erdoresz, Kovászna megye, Románia

Kapcsolat:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szanto Zsolt 0040722288493

 

Zabola talán legismertebb látványossága a Mikes kastély és park. A Mikes park 14 hektárnyi területen fekszik. Az arborétum kezdeményezője és fenntartója gróf Mikes Ármin volt, aki külföldről különleges fajokat hozatott. Ma a parkban közel 170 növényfaj él. A Mikes család műemlék értékű főúri kastélya már a 17. század elején állott. Az évszázadok során többször átépítették. Tulajdonosai között volt Mikes Pál, Mikes Kelemen édesapja is. II Rákóczi Ferenc apródja, a Törökországi levelek írója feltehetően itt töltötte gyermekkorát. Az épületet 1867-ben gróf Mikes Benedek svájci stílusban átalakíttatta, akkor nyerte el ma is látható kastélyformáját. Ebben a kastélyban tartották  Apor Lázár és Imecs Judit híres lakodalmát, amelyen Erdély és Székelyföld főnemességének társaságában Bethlen Gábor fejedelem is részt vett.

(A megnyiló ablakban válassza a kastélyok-kúriák menüpontot)

A Mikes kastélyban született Mikó Imre államférfi, tudós, író, az Erdélyi Múzeum Egyesület és a Református Székely Mikó Kollégium egyik megalapítója. Mikó Imre volt az elnöke az 1848 október 16-17-i agyagfalvi Székely Nemzetgyűlésnek. Születésének 100. évfordulóján 1905 szeptember 4-én Zabolán nagyszabású ünnepséget szerveztek. A Székely Mikó Kollégium ez alkalommal emléktáblát helyezett el a kastély falára. A kastály ma ismét a Mikes család tulajdona amit szállókét működtetnek a hozzátartozó úgynevezett svájci villával együtt.