GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

 

Zabola történelmi múltja bizonyítja, hogy a községben az idők folyamán mozgalmas társadalmi, politikai, művelődési élet zajlott, melyet az is igazol, hogy korán megjelent a szervezett iskolai oktatás. Evangélikus-református iskola 1585-ben létesült, mely több évszázadon át folyamatosan működött. Az oktatás átszervezésével 1873-ban megalakult a községi iskola, ezért a református és katolikus felekezeti iskolák megszűntek.

Napjainkban a község 13 oktatási egységgel rendelkezik, I-VIII. osztályos oktatás azonban csak Zabolán és Tamásfalván zajlik. Az oktatás szerves része a község falvaiban a hagyományok, népi kultúra átörökítése, fenntartása. Ennek jeles zászlóvívője a Gyöngyharmat néptánccsoport.Az együttes különböző széki táncokkal lép fel számos rendezvényen, ezúttal a zabolai napok keretében a hazai közönség örömére.Minden évben megrendezik a Zabolai falunapokat, a két napos rendezvénysorozaton színes programok sorát vonultatják fel.

www.scoalazabala.ro