GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

 
 
Önkéntesek és szponzorok segítségével újították fel a zabolai Csipkés tábort, amely pár éve került a Kovászna Megyei Tanács tulajdonába. Ma az a tábla is végleg lekerült, amely korábbi gazdáját, az Ifjúsági és Sportminisztériumot jelezte.
 
Kovászna megyében öt pionírtábor működött hajdanán, ebből a decentralizáció során négyet, a zabolai Csipkés mellett a kommandói, uzonkai, bodzakrasznai tábort 2009 végén vette át a megyei önkormányzat. 
 
Tamás Sándor
elnök, Kovászna Megye Tanácsa
„Szinte azt mondhatom, hogy sok esetben romhalmazt vettünk át vagy épület nélküli területet, vagy más tulajdonában levő területen épületeket, nagyon bonyolult volt a jogi viszony, itt a Csipkésben láthattuk, hogy a helyi és megyei önkormányzatok jobb gazdái tudnak lenni, mint az államigazgatási rendszerben levő tábormodell.”
 
Évek óta nem volt nagyobb befektetés a zabolai Csipkés táborba, amelyet 32 évvel ezelőtt létesítettek. A terület a református egyházé, a rajta levő épületek a megyei önkormányzat tulajdonában vannak, működtetője pedig a Művészeti és Népiskola lett. A mostani munkálatok során 15 ezer lejt fektettek be, önkéntesek és szponzorok segítségével kicserélték a régi padlókat, festettek, új ágyneműt vásároltak, így a tábor idén ismét megnyitja kapuit.
Gáj Nándor
igazgató, Művészeti és Népiskola, Sepsiszentgyörgy
„Azért jó ez a tábor és azért szerették és szeretik most is sokan, mert egy nagyon csendes környezetben van, nincsen egyáltalán autóforgalom, naponta 2-3 autó, hiszen teljesen az erőd alatt van a falu végén és telefonjel is csak néha néha van. Jelenleg nyolcvan férőhelyes  a tábor, van 17 kicsi házunk, ahová 3 vagy 4 személy fér el, a főépületben van négy olyan termünk, amely húsz személyes befogadóképességű.”
 
Hamarosan kezdődik a táborozási idény, a felújított zabolai táborban most vették le a táblát, mely korábbi gazdáját jelölte és hamarosan kikerül az új felirat is. Az első vendégeket júliusra várják, a Művészeti és Népiskola öt tábort tervez diákjainak, de külső szervezők, akár magánszemélyek is bérelhetik a festői környezetben levő tábort.
 
SZERKESZTŐ: Gy. Turoczki Emese  
OPERATŐR-VÁGÓ: Vargyasi Levente