GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

Népzene- és néptánctábor

Új elnök az egyesület élén 

image

A résztvevők idén is ellátogatnak a petőfalvi szaunához
 
 
 
A Mikes család és az önkormányzat támogatásával a zabolai Gyöngyharmat Egyesület, valamint a Gyöngyharmat Néptáncegyüttes harmadik alkalommal szervezi meg a nemzetközi Zabolai Népzene- és Néptánctábort augusztus 5–9. között – tudtuk meg Both Lászlótól, a néptáncegyüttes vezetőjétől.

 

Idén sóvidéki táncot oktatnak majd a táborban. A felnőttek képzéséről Tőkés Zsolt és Tőkés Edit, a Háromszék Néptáncegyüttes tagjai gondoskodnak, míg a kicsiknek Both László tanítja a lépéséket. Ismét jelen lesz a budapesti Korzenszky Tamás és gyermektánccsapata, a talpalávalót pedig a tábor visszatérő zenészei, Ábri Béla és zenekara, valamint Nyitrai Tamás húzzák. A táncoktatás mellett újból ellátogatnak a petőfalvi szaunához. Az érdeklődők Both Lászlónál jelentkezhetnek a 0757 528 887-es telefonszámon.

Az elmúlt időszakban a Gyöngyharmat Egyesület háztáján tisztújítást tartottak, az új elnök György Hajnal lett. Az egyesület idén is pályázott a Kovászna Megyei Tanácsnál székely ruhákra, valamint tábor szervezésre. Felnőtt székely ruhát vennének a táncosoknak, ugyanis jelenleg tíz új gyerek és négy felnőtt székely ruhájuk van, valamint a régiek.