GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

Újraéled a Csipkés

Összefogással mentik a tábort   Szerzõ: Hírmondó   |  

image
A Csipkés házikói romantikus környezetben várják a felújítást 
A nemrég lezajlott Szent György Napok jó alkalmat nyújtott a megyeközponti Népművészeti Iskola szerteágazó tevékenységet folytató diákjainak a bemutatkozásra – tájékoztatott pénteken Gáj Nándor igazgató.

Az intézményvezetőtől megtudtuk, hogy 2009-ben a zabolai, kommandói, uzonkafürdői és krasznai diáktáborok együtt kerültek a megyei tanács tulajdonába, mely felügyeletüket és működtetésüket az iskolára bízta. Az állag­meg­őrző és felújítási munkálatok folyamatos elmaradása miatt az évek során e táborok gyakorlatilag használhatatlan állapotba kerültek, és ez alól nem kivétel a festői környezetben fekvő zabolai Csipkés sem, de úgy néz ki, hogy példaértékű összefogás eredményeként nyárra sikerül fogadóképessé tenni.

A megújulásához szükséges anyagiakat Kovászna Megye Tanácsa és a területet birtokló Zabolai Református Egyházközség hozzájárulásából fogják biztosítani, a szakképzett munkaerő kérdését pedig a Háromszéki Ifjúsági Tanács, a Next, a Zabolai Ifjúsági Szervezet, valamint a Gyulafehérvári Caritas segítségével igyekeznek megoldani. A munkálatok hétvégén kezdődtek el, és reményeik szerint nyár közepén már fogadhatják az első diákcsoportokat.