GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

Méltó helyre kerültek a sírkövek 

image
A több mint 250 éves sírkövek a temető bejáratát díszítik
Nemrég dr. Pozsony Ferenc néprajzkutató, akadémikus közreműködésével a helyi temetőben helyezték el azokat a sírköveket, amelyeket a polgármesteri hivatal megmentés céljából a községháza udvarára menekített, és ott őrzött.

A gazdátlan, több mint 250 éves zabolai sírkövek sorsa azért is érdekes, mert a választási kampány idején kapóra jöttek az akkor szárnyait bontogató EMNP helyi szervezetének: azzal támadták Ádám Attila polgármestert, hogy a községháza udvarán tartott sírkövekre nem vigyáznak, pusztulásra vannak ítélve. Az elöljáró már akkor próbálta ellenlábasai tudtára adni, hogy valójában a temetőben kallódtak volna el, mert volt már példa rá, hogy elvitték, és házépítéskor beöntötték az alapba. A 25 sírkövet nemrég a temető bejáratánál helyezték el, ízlésesen felsorakoztatva őket. Hogy a múlt öröksége ne merüljön feledésbe, Réthi József pávai nyugalmazott tanítóval, fafaragóval kopjafát is készíttettek, amit a sírkövek fölé helyeztek el, Az elődök emlékének tiszteletére felirattal, keltezve 2013-ban.