GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

Gyalultak és kavicsoztak

Földutakat tettek járhatóvá Zabolán 

Szerzõ: Hírmondó   |  A cikk megjelenésének dátuma: 

image
Ahhoz, hogy az utat ne mossa el a víz, az átereszeket, sáncokat is ki kell takarítani. Páván már dolgoznak a lakók
Zabola önkormányzata az elmúlt hetekben két földutat is legyalultatott, majd kavicsréteggel tett járhatóvá, tudtuk meg Ádám Attila polgármestertől, aki a továbbiakban a sáncok rendbetételét, valamint a porták előtti átereszek kitakarítását szorgalmazza, különben kérészéletűnek bizonyulhat az útjavítás.

Zabolán a sportcsarnok felé 500 méter szakaszon tették rendbe az utat, míg Páván ennél hosszabb távon, két kilométeren végeztek javítást. Hogy a későbbi sáros idő, valamint az esőzések ne mossák el az utat, a polgármesteri hivatal, Demes Botond alpolgármester közbenjárásával felhívta az érintettek figyelmét, hogy takarítsák ki a sáncokat és az átereszeket a portájuk előtt.

Ádám Attila polgármester elmondta, a lakók nagy része megértette a felhívás fontosságát, és hozzáláttak a takarításhoz, viszont azokban az esetekben, ahol az önkormányzati felkérés süket fülekre talált, a hivatal kénytelen lesz elbontatni az átereszeket, hogy a víz szabadon elfolyhasson. Az elöljáró hozzátette, még egyszer úthengerrel lejárják az útszakaszt, hogy még jobban megerősítsék.