GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

Járható út Kovászna felé

Felújították a hat kilométeres szakaszt

image
Demes Botond és Ádám Attila elöljárók elégedettek voltak a terepszemle után
 
Habár a szörcseiek leginkább Zabola felé járnak Kovásznára, a szörcsei makadámúton is megközelíthetik a fürdővárost, miután a két település önkormányzata legyalultatta az említett hat kilométeres útszakaszt, ami ezek után nem okoz kellemetlenséget az átutazóknak, és főleg a naponta ott közlekedő mezőgazdászoknak.

A Szörcse–Kovászna útszakaszt még tavaly legyalulták, ám akkor anyagiak hiányában nem sikerült lekövezni a makadámutat, így hamar járhatatlanná vált – tudtuk meg Ádám Attila zabolai polgármestertől. Az elöljáró elmondta: az önkormányzat önerőből látott neki a szakasz legyalultatásának, ezúttal több mint négyszáz köbméter követ is leszórtak, hogy megnöveljék az úttest tartósságát, ahol szükséges volt, vízelvezető árkokat ástak.

Az útszakasz egyik felét két hete a kovásznai önkormányzat tette rendbe a tamásfalvi bekötőig, míg onnantól a zabolai önkormányzat dolgozott, a tamásfalvi mezei utat is érintve, egészen a depsői hídig. Mostanra csak az utolsó simítások maradtak hátra, de az útszakasz már járható, nemcsak mezőgazdasági gépekkel, autóval is.