GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

CSALÁDOK NAPJA

TOURINFO ZABOLA

FALUNAPOK

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

SCHENGEN II.

A legjobbak Kézdire mennek

   Kovászna és körzete népdalvetélkedője 

  Pénteken közel száz I–IV. osztályos diák gyűlt össze a zabolai kultúrotthonban megrendezett orbaiszéki népdalvetélkedőn, amelynek első helyezettjei részt vesznek a májusban Kézdivásárhelyen megtartandó megyei szakaszon.  

 Idén már negyedik éve, hogy Zabola ad otthont ennek az eseménynek.

  A megyei tanfelügyelőség és az orbaiszéki iskolák közösen szervezték meg a Népdalbarátok Köre nevű rendezvényt, a székely ruhába öltözött kicsik Kovásznáról, Zágonból, Barátosról, Telekről és Zaboláról jöttek. 

 

A kovásznai énekeseket Bodor Annamária, Székely Márta, Asztalos Erzsébet, Mátyás Imola, Bede Imola, Turóczy Erzsébet, Thiesz Katalin, Tökbandi Rita, Szabó-Sebők Enikő, Fekete Katalin és Bagoly Antónia tanítónők készítették fel, a zágoniakat Csoma Ibolya, Beder Melinda és Tusa Csilla, a barátosiakat Olosz Csilla, a telekieket Kaján Katalin, a zabolaiakat Ádám Rozália, Beder Ágota, Harai Erzsébet és Szigethi Éva.

A zsűri (amely a felkészítő tanárok egy részéből állt) árgus szemekkel és éles fülekkel mérlegelte a kicsik előadását: a tiszta hang mellett pontozták az érthetőséget, valamint a testtartást is. Az eredményhirdetés előtt rövid, kínálmációval egybekötött szünetet tartottak, majd a kicsiket Both László, a zabolai Gyöngyharmat Néptáncegyüttes vezetője perdítette táncra.

Az elsősöknél első helyezést ért el Ambrus Édua (Kovászna), második lett Székely Ervin (Zágon) és Olosz Adrienn (Barátos), harmadik helyen végzett Datki–György Júlia Inez (Zabola) és Bagoly Andrea (Kovászna). Dicséretben részesült Tusa Előd (Kovászna) és Szabó Róbert (Zabola).

A másodikosoknál első lett Nagy Nándor (Zágon), második Fazakas Gusztáv Zsolt (Zágon) és László Krisztián (Kovászna), harmadik Dobra Zsófia (Kovászna) és Imre Mária Andrea (Zabola). Dicséretben részesült Barthi Árpád (Zabola) és Orbán Klára (Kovászna).

A harmadikosoknál első helyezést ért el Kozma Adrien (Kovászna), második lett Olosz Edina (Kovászna) és Moldovai Dóra (Kovászna), harmadik Kónya Blanka (Kovászna), Kaján Csenge (Barátos) és Szigyártó Anita (Zabola). Dicséretben részesült Keresztély Ákos (Kovászna) és Bodor Bálint (Kovászna).

A negyedikeseknél Bartos Kinga (Kovászna) végzett az élen, második helyezést ért el Móri István Attila (Kovászna), Szabó Kamilla (Kovászna) és Balázs Barbara (Kovászna), harmadikat Luka Katalin (Kovászna) és László Noémi (Kovászna). Dicséretben részesült Olosz Lilla (Barátos).

Az első helyezettek májusban részt vesznek a Kézdivásárhelyen megtartandó megyei szakaszon.